krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
W grudniu 2024 r. oraz styczniu 2025 r. serdecznie zapraszamy na szkolenie Bilans 2024!
aaa
Po trwającej niecałe pół roku budowie „Społem” PSS „Jedność” w Częstochowie otworzyła swój 45 sklep
Sklep zlokalizowany jest w dzielnicy Lisiniec, wśród niskiej zabudowy jednorodzinnej....
aaa
Uroczyste odsłonięcie pamiątkowej tablicy Stanisława Wojciechowskiego
23 października 2024 r. w siedzibie KZRSS „Społem" uroczyście odsłonięto tablicę ku pamięci Stanisława Wojciechowskiego...
aaa
Pierwsze w historii Europejskie Forum Spółdzielczości Młodzieży
Współorganizowane przez Centralny Związek Spółdzielczy Bułgarii (CCU Bulgaria) i Cooperatives Europe.
aaa
Sklep „Społem” PSS Stalowa Wola - Delikatesy LUX już otwarty
8 października punktualnie o 9:00 został otwarty, pod szyldem Delikatesy LUX, najbardziej nowoczesny obiekt handlowy, mieszczący się przy Okulickiego 18.
Copyright by KZRSS "Społem"

Tłusty Czwartek w "Społem" PSS "Robotnik" w Zamościu

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2013 Opublikowano: piątek, 22, luty 2013

cukierni "Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców "Robotnik" w Zamościu na Tłusty Czwartek usmażonych zostało 30 tys. pączków. Były nadziewane dżemem różanym albo adwokatowym. Ozdobione zaś były lukrem, cukrem pudrem, pomadą czekoladową albo skórką pomarańczową.

– Produkcja u nas na Tłusty Czwartek jest znacznie większa niż w każdy inny dzień roku – powiedziała "Tygodnikowi Zamojskiemu" Maria Wawrzaszek-Gruszka, prezes Zarządu "Społem" PSS "Robotnik" w Zamościu.

– To dwa razy tyle, ile powstaje u nas zwykle w ciągu całego miesiąca – dodała pani Prezes i przyznała, że choć sama na co dzień pączków raczej unika, to w Tłusty Czwartek na pewno ich sobie nie odmówi. Zwłaszcza, że to już ostatnia z kultywowanych dziś dawnych tradycji związanych z końcówką karnawału.

cukierni "Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców "Robotnik" w Zamościu na Tłusty Czwartek usmażonych zostało 30 tys. pączków. Były nadziewane dżemem różanym albo adwokatowym. Ozdobione zaś były lukrem, cukrem pudrem, pomadą czekoladową albo skórką pomarańczową.

– Produkcja u nas na Tłusty Czwartek jest znacznie większa niż w każdy inny dzień roku – powiedziała "Tygodnikowi Zamojskiemu" Maria Wawrzaszek-Gruszka, prezes Zarządu "Społem" PSS "Robotnik" w Zamościu.

– To dwa razy tyle, ile powstaje u nas zwykle w ciągu całego miesiąca – dodała pani Prezes i przyznała, że choć sama na co dzień pączków raczej unika, to w Tłusty Czwartek na pewno ich sobie nie odmówi. Zwłaszcza, że to już ostatnia z kultywowanych dziś dawnych tradycji związanych z końcówką karnawału.