krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
WIOSENNA KONFERENCJA „SPOŁEM 2025"
Konferencja rozpoczęła się spotkaniem z Zarządem Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem", który przedstawił podsumowanie...
aaa
Zachęcamy wszystkie spółdzielnie do włączenie się w akcje promocji znaku Społem!
aaa
Czym jest spółdzielczość?
aaa
Kongres Retail Trends 2025
W warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton odbył się kongres Retail Trends 2025, gromadząc ponad 1000 przedstawicieli handlu, przemysłu, usług oraz świata...
aaa
Będąca własnością „Społem" PSS w Wadowicach Karczma „Rzym" w Suchej Beskidzkiej znalazła się w elitarnej grupie 20 najcenniejszych zabytków architektury drewnianej w Małopolsce.
aaa
Jak spółdzielnie mogą uratować świat? - Wykład profesora Jerome Warren'a w siedzibie KZRSS „Społem"
To wydarzenie stanowiło początek wspólnych działań promujących ekonomię społeczną i spółdzielczość ...
Copyright by KZRSS "Społem"

Wizyta gimnazjalistów w piekarni „Społem" PSS w Nidzicy

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2015 Opublikowano: środa, 23, grudzień 2015

W listopadzie br. uczniowie klasy Ic Gimnazjum Nr 2 w Nidzicy gościli z wizyta w piekarni miejscowej „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców.
Gimnazjaliści mieli okazję dowiedzieć się jak jest wypiekany najlepszy chleb w mieście. Piekarze Krzysztof Podowski i Marian Kępa pokazali uczniom krok po kroku na czym dokładnie polega proces pieczenia chleba.

Największą frajdą dla uczniów był moment, kiedy sami mogli przygotować ciasto, ugniatać go i formować z niego bułki – małe i duże, w kształcie precli, serduszek, z rodzynkami i otrębami, następnie zaś – konsumować ciepłe, świeże bułki własnego wypieku.
Przez cały czas nad wszystkim cierpliwie czuwała kierownik piekarni Danuta Kuczyńska, dzięki której uczniowie mieli okazję poznać pracę piekarza.
W czasie wizyty kilkoro gimnazjalistów dobrowolnie zgłosiło się na praktyki w społemowskiej piekarni.