krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
WIOSENNA KONFERENCJA „SPOŁEM 2025"
Konferencja rozpoczęła się spotkaniem z Zarządem Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem", który przedstawił podsumowanie...
aaa
Zachęcamy wszystkie spółdzielnie do włączenie się w akcje promocji znaku Społem!
aaa
Czym jest spółdzielczość?
aaa
Kongres Retail Trends 2025
W warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton odbył się kongres Retail Trends 2025, gromadząc ponad 1000 przedstawicieli handlu, przemysłu, usług oraz świata...
aaa
Będąca własnością „Społem" PSS w Wadowicach Karczma „Rzym" w Suchej Beskidzkiej znalazła się w elitarnej grupie 20 najcenniejszych zabytków architektury drewnianej w Małopolsce.
aaa
Jak spółdzielnie mogą uratować świat? - Wykład profesora Jerome Warren'a w siedzibie KZRSS „Społem"
To wydarzenie stanowiło początek wspólnych działań promujących ekonomię społeczną i spółdzielczość ...
Copyright by KZRSS "Społem"

Dzień Seniora w „Społem" PSS w Bielsku Podlaskim

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2015 Opublikowano: czwartek, 05, listopad 2015

„Społem" Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Bielsku Podlaskim, wzorem lat ubiegłych, zorganizowała dla emerytów spółdzielni Dzień Seniora. Uroczystość odbyła się 26 października br. w sali restauracyjnej „Podlasianki". Uczestniczyło 85 seniorów, Zarząd Spółdzielni i zaproszeni goście. Poczęstunek został przygotowany przez własny Kompleks Gastronomiczny słynący z najwyższej jakości wyrobów garmażeryjnych. Ciasto zapewnił, należący do „Społem", Zakład Piekarsko-Ciastkarski.

Prezes Zarządu „Społem" PSS Antonina Turkowicz ciepło przywitała uczestników spotkania, przypomniała bogatą historię spółdzielni od 1907 roku, podziękowała za pracę wielu pokoleń spółdzielców i zapoznała zebranych z działaniami w najbliższej przyszłości.
Dzień Seniora jest swoistym podziękowaniem wszystkim tym, którzy bielską spółdzielnię rozwijali i pomnażali jej majątek. Często bowiem było tak, że pracownicy całe swoje życie zawodowe związali ze spółdzielnią. Zaczynali pracę jako pracownicy młodociani uczący się zawodu, a odchodząc na emeryturę byli mistrzami godnymi naśladowania przez nowych pracowników. Każdy z nich jest częścią bogatej spółdzielczej historii.