krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
WIOSENNA KONFERENCJA „SPOŁEM 2025"
Konferencja rozpoczęła się spotkaniem z Zarządem Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem", który przedstawił podsumowanie...
aaa
Zachęcamy wszystkie spółdzielnie do włączenie się w akcje promocji znaku Społem!
aaa
Czym jest spółdzielczość?
aaa
Kongres Retail Trends 2025
W warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton odbył się kongres Retail Trends 2025, gromadząc ponad 1000 przedstawicieli handlu, przemysłu, usług oraz świata...
aaa
Będąca własnością „Społem" PSS w Wadowicach Karczma „Rzym" w Suchej Beskidzkiej znalazła się w elitarnej grupie 20 najcenniejszych zabytków architektury drewnianej w Małopolsce.
aaa
Jak spółdzielnie mogą uratować świat? - Wykład profesora Jerome Warren'a w siedzibie KZRSS „Społem"
To wydarzenie stanowiło początek wspólnych działań promujących ekonomię społeczną i spółdzielczość ...
Copyright by KZRSS "Społem"

Piekarnia „Społem" PSS w Miastku „Najlepsza Piekarnią Powiatu Bytowskiego"

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2015 Opublikowano: środa, 07, październik 2015

Piekarnia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Miastku zwyciężyła w plebiscycie „Smakosz", uzyskując tytuł „Najlepszej Piekarni Powiatu Bytowskiego.
Piekarnia „Społem" PSS w Miastku, którą kieruje bardzo sympatyczny i lubiany przez wszystkich pracowników Adam Żmuda-Trzebiatowski, znana jest w regionie jako producent doskonałego pieczywa podstawowego, gatunkowego i drobnego oraz wyśmienitych wyrobów ciastkarskich.

Kierownik zwycięskiej piekarni Adam Żmuda-Trzebiatowski w wywiadzie dla „Polski – Dziennika Bałtyckiego" z 19 września br. powiedział:
– Piekarnia funkcjonuje już ponad 60 lat, więc mamy swoją tradycję i receptury, o których mówić się nie powinno. Generalnie rzecz ujmując zajmujemy się produkcją pieczywa metodą rzemieślniczą. Czyli pieczemy według starych i tradycyjnych receptur. Nie dodajemy do naszych wyrobów żadnych polepszaczy ani konserwantów. Wszystko jest robione ręcznie, a każdy pracownik naszej piekarni, oczywiście w przenośni, wkłada serce w to, co robi. Nasze pieczywo ma prawdziwą rzeszę zwolenników, bo pozostajemy wierni tradycji. Nie chcemy tego zmieniać, bo nasi klienci nie chcą, żebyśmy cokolwiek zmieniali. Jeśli chodzi o nasze produkty, to największą popularnością cieszy się chleb baltonowski 0,5 kg i słonecznikowy. Wielokrotnie rozmawiam z klientami, którzy opowiadają o tym, jak gościli rodzinę z Warszawy i tak smakował im nasz chleb, że jedli go bez dodatków. Nasze wyroby są poddawane surowej ocenie samych klientów, ale także starszego kierownika, który prowadził tę piekarnię przez 40 lat. Dziś jest na emeryturze . Jest naszym stałym klientem i wciąż nam doradza, z czego bardzo się cieszymy – mówił kierownik piekarni.
Piekarnia słynie również z wyrobów cukierniczych. Klientom szczególnie przypadły do gustu pączki, eklery i ciastka, serniki i ciasto marchewkowe. Większość produktów przygotowywanych w piekarni sprzedawana jest w sklepach sieciowych miasteckiego PSS. Dostępne są również na różnego rodzaju festynach czy dożynkach odbywających się w gminie Miastko. Pieczywo i ciasta są produkowane pod stałym nadzorem laboratoryjnym i technologicznym z dziedziny żywienia człowieka, uwzględniając jednocześnie gusta klientów. – Mamy młodą, pełną energii i zapału do pracy załogę oraz bardzo dobrze wyszkoloną kadrę kierowniczą. Wciąż doskonalimy nasze umiejętności, aby lepiej sprostać wymaganiom – mówił Adam Żmuda-Trzebiatowski.
Udział i wygrana w plebiscycie „Smakosz" są dobrym sposobem na promocję piekarni. – W plebiscycie wzięliśmy udział, ponieważ zależy nam na promocji naszych wyrobów. Wiemy o tym, że nasze pieczywo jest najlepsze w regionie, ale nie jest przecież tajemnicą, że reklama jest dźwignią handlu. Udział w plebiscycie nie jest więc przypadkowy. Bardzo cieszymy się ze zwycięstwa – dodał Adam Żmuda- Trzebiatowski.