krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Zapraszamy na wykład - Dlaczego spółdzielczość nas zbawi ?
Wykład prof. Warrena to wyjątkowa szansa na zapoznanie się ze współczesnymi trendami w światowym ruchu spółdzielczym. To także świetna okazja do...
aaa
Posiedzenie Zarządu Euro Coop oraz spotkanie grupy roboczej Coop Tourism
aaa
X Europejski Kongres Samorządów w Mikołajkach
A na nim panel dyskusyjny na temat „Spółdzielczość – przestarzały model czy odpowiedź na współczesne wyzwania?"
aaa
Zarząd KZRSS „Społem" w Warszawie serdecznie zaprasza prezesów i członków zarządów spółdzielni na kolejną, wiosenną konferencję „SPOŁEM 2025".
aaa
Sejm ustanowił rok 2025 Rokiem Stefana Żeromskiego z okazji 100 rocznicy jego śmierci.
"To jeden z najwybitniejszych polskich pisarzy, duchowy autorytet polskiej inteligencji, autor opowiadań, powieści i dramatów, które ukształtowały narodowe...
Copyright by KZRSS "Społem"

Certyfikat „Doceń polskie" i tytuł „Top Produkt" dla produktów z piekarni „Społem" PSS „Górnik" w Brzeszczach

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2015 Opublikowano: piątek, 12, czerwiec 2015

Eksperci ponownie docenili wypieki z piekarni „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców „Górnik" w Brzeszczach. Podczas XVI certyfikacji żywności w dniu 29 kwietnia br. po raz drugi zostały docenione dwa produkty z piekarni brzeszczańskiej spółdzielni.

Są to: „Bułka poznańska" oraz „Chleb Baltona". Produkty te nie tylko otrzymały certyfikat „Doceń polskie", ale także zdobyły maksymalną liczbę punktów przyznawanych przez Lożę Ekspertów, co skutkuje przyznaniem tytułu „Top Produkt".
Celem programu „Doceń polskie" jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, ocena i przyznaniem certyfikatu zajmuje się piątka specjalistów zawodowo związanych z żywnością i technologią żywienia.
Audyt przeprowadzony był pod patronem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas certyfikacji żywność była oceniana przez Lożę Ekspertów, w której zasiadają specjaliści z wieloletnim doświadczeniem w branży spożywczej. Każdy juror samodzielnie oceniał wszystkie artykuły spożywcze i przyznawał im punkty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Posiadanie certyfikatów „Doceń polskie" i tytułu „Top Produkt" pozwala spółdzielni wyróżnić się na tle konkurencji i daje jej dodatkowe możliwości promocyjne. Dla konsumentów to z kolei wskazówka pomocna przy robieniu zakupów i dowód, że produkt został sprawdzony przez specjalistów i warto zwrócić na niego uwagę.
Produkty, które otrzymały certyfikaty, powstają w piekarni o zdolności produkcyjnej 1,2 tony/16h. Piekarnia została oddana do użytku w 1985 roku, modernizację przeszła w roku 2001, a w 2007 roku dokonano jej rozbudowy. Zrealizowanie tej inwestycji pozwoliło usprawnić proces produkcyjny wypiekanego pieczywa.
Piekarze „Społem" PSS „Górnik" w Brzeszczach wypiekają zdrowe, smaczne i pełnowartościowe pieczywo. Wiele gatunków chleba wypiekanych jest według starych, tradycyjnych receptur, z dodatkiem kwasu chlebowego. Brzeszczańska spółdzielnia stawia na największą jakość składników i tradycyjne receptury.