krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
WIOSENNA KONFERENCJA „SPOŁEM 2025"
Konferencja rozpoczęła się spotkaniem z Zarządem Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem", który przedstawił podsumowanie...
aaa
Zachęcamy wszystkie spółdzielnie do włączenie się w akcje promocji znaku Społem!
aaa
Czym jest spółdzielczość?
aaa
Kongres Retail Trends 2025
W warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton odbył się kongres Retail Trends 2025, gromadząc ponad 1000 przedstawicieli handlu, przemysłu, usług oraz świata...
aaa
Będąca własnością „Społem" PSS w Wadowicach Karczma „Rzym" w Suchej Beskidzkiej znalazła się w elitarnej grupie 20 najcenniejszych zabytków architektury drewnianej w Małopolsce.
aaa
Jak spółdzielnie mogą uratować świat? - Wykład profesora Jerome Warren'a w siedzibie KZRSS „Społem"
To wydarzenie stanowiło początek wspólnych działań promujących ekonomię społeczną i spółdzielczość ...
Copyright by KZRSS "Społem"

60 sklep Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej z Warszawy

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2019 Opublikowano: piątek, 30, sierpień 2019

Spółdzielnia Piekarsko – Ciastkarska z Warszawy posiada już 60 sklepów firmowych. Otwarty 24 lipca sklep jestr trzecim w Legionowie i 60 w całej firmowej sieci.
W ofercie nowego punktu handlowego jest blisko dwadzieścia rodzajów kanapek, w tym także z pastami robionymi na miejscu, kanapki wegańskie oraz wrapy. Są one przygotowywane na bazie chlebów pełnoziarnistych, chlebów na naturalnym zakwasie oraz bułek wypiekanych na miejscu, z surowego, niemrożonego ciasta oraz bajgli i croissantów.

Dodatkowo proponowane jest kilkanaście rodzajów pizzy, podawanej w całości lub kawałkach. Ciasto jest oczywiście autorskiej receptury SPC. W lokalu przygotowuje się także świeże sałatki, koktajle, jogurty z owocami, soki wyciskane na miejscu. Nie należy zapominać o drożdżówkach, w tym jagodziankach, wypiekanych w sklepie z surowego ciasta. Oczywiście poza ofertą gastronomiczną, można kupić także pieczywo i ciasto oraz wypić aromatyczną kawę, oraz świeżo wyciskane soki.
W sklepie prowadzony jest również wypiek pieczywa produkowanego metodą Cool Rising (z surowych kęsów ciasta, długo fermentowanych w niskich temperaturach).

Sklep posiada optymalną powierzchnię. Pozwoliło to na dobre wyeksponowanie sprzedawanych produktów, ale też wydzielono sporo miejsca na ich konsumpcję.

  • sisIII2019_warszawal03
  • sisIII2019_warszawal04
  • sisIII2019_warszawal05