krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Zapraszamy na wykład - Dlaczego spółdzielczość nas zbawi ?
Wykład prof. Warrena to wyjątkowa szansa na zapoznanie się ze współczesnymi trendami w światowym ruchu spółdzielczym. To także świetna okazja do...
aaa
Posiedzenie Zarządu Euro Coop oraz spotkanie grupy roboczej Coop Tourism
aaa
X Europejski Kongres Samorządów w Mikołajkach
A na nim panel dyskusyjny na temat „Spółdzielczość – przestarzały model czy odpowiedź na współczesne wyzwania?"
aaa
Zarząd KZRSS „Społem" w Warszawie serdecznie zaprasza prezesów i członków zarządów spółdzielni na kolejną, wiosenną konferencję „SPOŁEM 2025".
aaa
Sejm ustanowił rok 2025 Rokiem Stefana Żeromskiego z okazji 100 rocznicy jego śmierci.
"To jeden z najwybitniejszych polskich pisarzy, duchowy autorytet polskiej inteligencji, autor opowiadań, powieści i dramatów, które ukształtowały narodowe...
Copyright by KZRSS "Społem"

Zmiany w społemowskiej restauracji „Royal" w Kielcach

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2015 Opublikowano: wtorek, 18, sierpień 2015

Po kilkuletniej przerwie do restauracji „Royal" w Kielcach przy ul. Sienkiewicza , należącej do kieleckiej „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców, powróciły doskonale znane i cenione przez klientów pierogi, sałatki, surówki i inne garmażeryjne wyroby. W lokalu można je kupić też na wynos.

Oferta dla każdego smakosza jest szeroka i obejmuje m.in. pierogi w kilku odsłonach – ze szpinakiem, kapustą i mięsem albo z owocami, naleśniki, krokiety mięsne czy z brokułami, kluski śląskie, tradycyjne kopytka, pyzy, kartacze, gołąbki, wyroby drobiowe, najróżniejsze sałatki i surówki oraz wyroby jarskie, m.in. kotleciki kalafiorowo-brokułowe.
W restauracji „Royal" można też kupić niepowtarzalne pasztety, m.in. pasztet sojowy, sojowo-szpinakowy, sojowo-soczewicowy czy z selera.
Genowefa Popowska – kierowniczka działu organizacji i gastronomii „Społem" PSS w Kielcach, w wywiadzie dla „Echa Dnia" z 29 lipca br. poinformowała o wprowadzonych zmianach w ofercie restauracji: – Wielu klientów dopytywało się o nasze wyroby, dlatego postanowiliśmy znów wprowadzić je do oferty restauracji „Royal". – Kontynuujemy tu nasze dobre tradycje i nawiązujemy do dawnego baru „Smak", bo wszystkie wyroby przygotowujemy na miejscu, według starych, tradycyjnych, sprawdzonych domowych receptur. Wszystko zawsze jest najwyższej jakości – świeże, naturalne, bez żadnych sztucznych barwników czy aromatów.
– Wyroby można kupić w każdej chwili na wynos albo zamówić większą ilość na określony dzień czy godzinę .
– Jesteśmy teraz bardzo zabiegani i zapracowani, i często brakuje nam czasu na gotowanie. I właśnie dlatego proponujemy naszym klientom domowe wyroby, które po powrocie do domu czy w pracy wystarczy tylko podgrzać. To bardzo ważne dla każdej gospodyni, która ceni naturalność i swój czas. A z tych produktów szybko przyrządzi pełnowartościowy obiad dla całej rodziny – podkreśliła Genowefa Popowska.