Super Tort z Cukierni „Społem" PSS w Busku – Zdroju na Jubileusz 180-lecia Uzdrowiska Busko – Zdrój
Na specjalne zamówienie Uzdrowiska Busko – Zdrój, z okazji Jubileuszu 180-lecia Uzdrowiska, Cukiernia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Busku – Zdroju wyprodukowała pierwszy w historii miasta Super Tort Truflowy z brzoskwiniami, o wymiarach 2 m długości i 70 cm szerokości.
Tort składał się z trzech pięter i ozdobiony został słonecznymi różami. Na jego wykonanie zużyto 500 jaj, 25 kg masła, 16 kg kremu waniliowego, 15 kg mąki, 15 kg trufli czekoladowej oraz 13 kg brzoskwiń.
Cukiernia „Społem" PSS w Busku – Zdroju znana jest jako producent wyśmienitych ciast i tortów o niepowtarzalnych smakach. Wychodząc naprzeciw klientom cukiernia jest gotowa do podjęcia nowych wyzwań, które pozwolą jej pobić kolejny rekord wielkości tortu w historii Buska – Zdroju.