krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
WIOSENNA KONFERENCJA „SPOŁEM 2025"
Konferencja rozpoczęła się spotkaniem z Zarządem Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem", który przedstawił podsumowanie...
aaa
Zachęcamy wszystkie spółdzielnie do włączenie się w akcje promocji znaku Społem!
aaa
Czym jest spółdzielczość?
aaa
Kongres Retail Trends 2025
W warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton odbył się kongres Retail Trends 2025, gromadząc ponad 1000 przedstawicieli handlu, przemysłu, usług oraz świata...
aaa
Będąca własnością „Społem" PSS w Wadowicach Karczma „Rzym" w Suchej Beskidzkiej znalazła się w elitarnej grupie 20 najcenniejszych zabytków architektury drewnianej w Małopolsce.
aaa
Jak spółdzielnie mogą uratować świat? - Wykład profesora Jerome Warren'a w siedzibie KZRSS „Społem"
To wydarzenie stanowiło początek wspólnych działań promujących ekonomię społeczną i spółdzielczość ...
Copyright by KZRSS "Społem"

„Społem" WSS Śródmieście kontynuuje akcję „Właściwe odżywianie pomaga w nauce"

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2016 Opublikowano: środa, 20, kwiecień 2016

W I połowie kwietnia br., w ramach zainicjowanej w roku szkolnym 2012/2013 przez Mazowiecką Agencję Handlową „Społem" i „Społem" Warszawską Spółdzielnię Spożywców Śródmieście akcji „Właściwe odżywianie pomaga w nauce", w warszawskim Przedszkolu nr 307 o nazwie „Wesołe Ekoludki" odbyło się spotkanie z dziećmi z poszczególnych grup wiekowych.

Misie, Żabki, Biedronki, Kotki, Myszki, Żyrafki czynnie uczestniczyły w prowadzonym przez dietetyka spotkaniu. Nie przypadkowa jest nazwa przedszkola, co widać po planowanych akcjach takich jak: heppening „Czyste powietrze wokół nas", czy obchodzony uroczyście „Dzień Ziemi". Podstawą kwietniowych zajęć była piramida żywieniowa, a „ilustracją" poszczególne produkty omawiane przez dietetyka. Podsumowaniem spotkania był film pt. „Tęczowe smaki, lubią wszystkie dzieciaki", przygotowany przez Zakład Przetwórstwa Mięsnego „JBB" z Łysych. Dyrektor tego zakładu, Waldemar Szymczyk, jest obecny na każdym spotkaniu, a „Tęczowe parówki", produkowane przez zakład, są zalecane dla najmłodszych.
Swoje produkty dostarczyli również: Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska w Warszawie – bułeczki grahamki, Bakoma sp. z o.o. – serki „Bakuś" , zawierające wapń, witaminę D, oraz kwasy Omega 3 niezbędne do prawidłowego rozwoju kości i prawidłowego funkcjonowania mózgu, Gospodarstwo Sadownicze B.W. Musiałowscy – jabłka, zaś soki bez sztucznych barwników i konserwantów „ROKO", z zawartością m. in. witaminy B6, B12 i kwasu foliowego, dostarczył ich producent Zbyszko Company Sp. z o.o. z Radomia, a warzywa i owoce dostarczyła „FRUTTA" sp. z o.o..
Ponadto trzy pierwsze firmy obdarowały uczestników spotkania gadżetami reklamowymi. Dyrektor Przedszkola nr 307, pracownicy i dzieci przekazali każdej z firm podziękowania za udział w warsztatach.