krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Kieleckie „Społem" świętowało 100 lat działalności. Podczas uroczystego walnego zgromadzenia członków w restauracji Winnica w Kielcach, nagrodzono kielecką spółdzielnię oraz jej wieloletnich pracowników.
aaa
Konferencja Społem „Rola społeczna Spółdzielczości"
To była druga z cyklu konferencji organizowanych przez KZRSS Społem z okazji 150-lecia spółdzielczości spożywców.
aaa
Jubileusz 100-lecia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Andrychowie
W dniu 14.06.2019r. w Miejskim Domu Kultury w Andrychowie uroczyście obchodzono 100-lecie...
aaa
Handlowy Hermes dla „Społem"
XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa...
Copyright by KZRSS "Społem"

Zakończyła się majowa edycja projektu MAH „Społem" i „Społem" WSS Śródmieście: „Właściwe odżywianie pomaga w nauce"

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2015 Opublikowano: wtorek, 16, czerwiec 2015

W projekcie Mazowieckiej Agencji Handlowej „Społem" Sp. z o.o. i „Społem" Warszawskiej Spółdzielni Spożywców Śródmieście pod hasłem: „Właściwe odżywianie pomaga w nauce" co roku uczestniczą nowe placówki przedszkolne. W maju tego roku do grona uczestników poprzednich edycji dołączyło pięć kolejnych śródmiejskich placówek.

Tym razem w prelekcjach o produktach niezbędnych m.in. dla wzrostu, kondycji ruchowej, rozwoju intelektualnego i zdrowia, prowadzonych przez dietetyka Małgorzatę Cempel-Zgierską, uczestniczyło blisko 400 przedszkolaków w wieku od trzech do pięciu lat.
Praktyczne rozpoznawanie poszczególnych produktów spożywczych było nie tylko zabawą, ale obrazowało znakomitą orientację, jakie powinno być menu dzieci w wieku przedszkolnym. Podobnie jak w latach poprzednich do społemowskiego projektu włączyli się partnerzy handlowi.
W majowej edycji projektu wiodącymi były Zakłady Przemysłu Mięsnego JBB w Łysych, których jedną z propozycji były parówki tęczowe o obniżonej zawartości tłuszczu, ale także nowość – parówki bezglutenowe. Spółka „Bakoma" dla poszczególnych przedszkoli dostarczyła twarożki „Bakuś", posiadające formułę zrównoważonego rozwoju – zawierające wapń, witaminę D i kwas Omega 3 wraz z upominkiem w postaci tematycznej kolorowani. Grupa „Maspex" z Wadowic, dystrybutor m.in. soczków dla dzieci i musów „Kubuś", wspierała przedszkola tymi produktami. Po raz kolejny wsparcia akcji udzieliła także Pracownia Cukiernicza „Raj Plus", dostarczając ciasteczka dietetyczne „Fitnusie". Natomiast Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska, do placówek objętych majową akcją, dostarczyła grahamki. Zwykle o tego rodzaju pieczywie przekazywanych jest więcej informacji. Po raz pierwszy akcję wsparła firma „Velvet Care", przekazując chusteczki jednorazowe.
Każdorazowo w spotkaniach z przedszkolakami uczestniczyli: dyrektor regionu Zakładów Przemysłu Mięsnego JBB w Łysych, Waldemar Szymczyk oraz Jolanta Jędrzejewska ze „Społem" Warszawskiej Spółdzielni Spożywców Śródmieście.