krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Jubileusz 100-lecia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Andrychowie
W dniu 14.06.2019r. w Miejskim Domu Kultury w Andrychowie uroczyście obchodzono 100-lecie...
aaa
Handlowy Hermes dla „Społem"
XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa...
aaa
150 lat Społem - Naukowa retrospekcja.
Zarząd KZRSS Społem zorganizował konferencję naukową poświęconą 150-letniej historii spółdzielczości spożywców w Polsce.
aaa
Chór „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Białej Podlaskiej śpiewa już 65 lat
Copyright by KZRSS "Społem"

Supermarket „Batory" należący do PSS „Społem" w Hajnówce wyróżniony

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2019 Opublikowano: piątek, 29, marzec 2019

W dniu 28 lutego 2019 roku w Hotelu Marriott odbył się IV Kongres Mięsny 2019, podczas którego rozstrzygnięto plebiscyt na najlepsze stoiska mięsno-wędliniarskie.
W tym roku w plebiscycie wzięło udział ponad 300 sklepów z całej Polski. Laureaci zostali wybrani w trzech kategoriach:
- sklep z ladą chłodniczą mięsno-wędliniarską do 10 mb
- sklep z ladą chłodniczą mięsno-wędliniarską o łącznej długości powyżej 10 mb
- sklepy specjalistyczne mięsne


Wstępną selekcję kandydatów w poszczególnych kategoriach dokonali redaktorzy magazynu „Wiadomości Handlowe". Na podstawie otrzymanych danych finansowych dotyczących stoisk takich jak obrót, liczna klientów, wartość koszyka, ilość SKU oraz przesłanych zdjęć eksperci oceniali ekspozycję mięsa białego, czerwonego i wędlin, a także dodatkowe elementy ekspozycji, takie jak np. kosze, ekspozytory. Wśród nominowanych, którzy zakwalifikowali się do ścisłego finału plebiscytu był Supermarket „Batory", należący do PSS „Społem" w Hajnówce który odwiedzili dziennikarze Wiadomości Handlowych. Dziennikarze nagrali film, który przesłali do Jury oceniającego jakość stoiska pod względem dostępności asortymentu, ekspozycji, obsługi klienta. Sklep znalazł się wśród 5 najlepszych stoisk mięsno-wędliniarskich w kategorii sklepu z ladą chłodniczą do 10mb i decyzją Jury otrzymał wyróżnienie. Oceny i wyboru zwycięzców oraz wyróżnionych dokonało Jury składające się ze specjalistów branży mięsnej oraz prezesów i dyrektorów czołowych firm produkujących mięsa i wędliny.