krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Młode Spółdzielnie konsumenckie w Europie
Organizacja Euro Coop wspiera działania oraz rozwój spółdzielni w Europie.
aaa
Posiedzenie Zarządu Euro Coop
Z ramienia KZRSS w spotkaniu brali udział Prezes Zarządu Ryszard Jaśkowski bedacy członekiem Zarządu Euro Coop oraz Agnieszka Wroniewicz Dyrektor...
aaa
Kolejna konferencja Społem już za nami!Posiedzenie Zarządu Euro Coop
Copyright by KZRSS "Społem"

Supermarket „Batory" należący do PSS „Społem" w Hajnówce wyróżniony

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2019 Opublikowano: piątek, 29, marzec 2019

W dniu 28 lutego 2019 roku w Hotelu Marriott odbył się IV Kongres Mięsny 2019, podczas którego rozstrzygnięto plebiscyt na najlepsze stoiska mięsno-wędliniarskie.
W tym roku w plebiscycie wzięło udział ponad 300 sklepów z całej Polski. Laureaci zostali wybrani w trzech kategoriach:
- sklep z ladą chłodniczą mięsno-wędliniarską do 10 mb
- sklep z ladą chłodniczą mięsno-wędliniarską o łącznej długości powyżej 10 mb
- sklepy specjalistyczne mięsne


Wstępną selekcję kandydatów w poszczególnych kategoriach dokonali redaktorzy magazynu „Wiadomości Handlowe". Na podstawie otrzymanych danych finansowych dotyczących stoisk takich jak obrót, liczna klientów, wartość koszyka, ilość SKU oraz przesłanych zdjęć eksperci oceniali ekspozycję mięsa białego, czerwonego i wędlin, a także dodatkowe elementy ekspozycji, takie jak np. kosze, ekspozytory. Wśród nominowanych, którzy zakwalifikowali się do ścisłego finału plebiscytu był Supermarket „Batory", należący do PSS „Społem" w Hajnówce który odwiedzili dziennikarze Wiadomości Handlowych. Dziennikarze nagrali film, który przesłali do Jury oceniającego jakość stoiska pod względem dostępności asortymentu, ekspozycji, obsługi klienta. Sklep znalazł się wśród 5 najlepszych stoisk mięsno-wędliniarskich w kategorii sklepu z ladą chłodniczą do 10mb i decyzją Jury otrzymał wyróżnienie. Oceny i wyboru zwycięzców oraz wyróżnionych dokonało Jury składające się ze specjalistów branży mięsnej oraz prezesów i dyrektorów czołowych firm produkujących mięsa i wędliny.